Skip to content
11 במרץ 2012 / kirschilan

דגים–טעים לאכול, באסה להכין? אז זהו, שכבר לא!


כרבים וטובים אחרים, אני אוהב לאכול דגים. אני אוהב לאכול דג שלם, אני אוהב לאכול דגים מפולטים, אני אוהב אותם בתנור, על הגריל, מבושלים – נו, נראה לי שהבנתם את העניין.

אבל מה, ההתעסקות עם דגים די מבאסת. אם בעבר ניתן היה להשיג דגים בסופרמרקט, היום כבר לא ניתן להשיג דגים טריים, כך שצריך להגיע במיוחד לחנות דגים. והריח בחנויות האלו, בדרך כלל, אללה יסתור, מזעזע. לי זה כבר מדליק נורות אדומות – הרי לדג טרי אין ריח רע!

חברת “דגת הארץ” – שיתוף פעולה של מספר מגדלי דגים בארץ, יצאה במותג חדש – דגים טריים מפולטים באריזה אטומה. על כל אריזה מצוין תאריך הדיג ותאריך התפוגה.

במסגרת שיווקית החברה אירגנה אירוע בלוגרים, שבמרכזו סדנא להכנת דגים, בניצוחם של של שף קובי פרסול וסתיו אדם. בסדנא הכנו שבעה מתכונים לשבעה דגים שונים, וכמובן זללנו אותם בהנאה רבה לאחר מכן.

אני הצטרפתי לאורלי כהן, ויחד הכנו מוסר מאודה בתנור ברוטב ים-תיכוני, והתמונות לפניכם:

P3085650 P3085681 P3085688

P3085737

המתכון של קובי בסוף הפוסט

בנוסף הוכנו וגם חוסלו המנות הללו:

P3085713

אמנון ברוטב איטלקי של עגבניות ופסטו

P3085729

בורי ברוטב עשבי תיבול ושמן זית צלוי בתנור

P3085687

בס בציפוי קריספי פנקו עם תימין ובליווי לימון כבוש

P3085697

אדמונית בטמפורה לצד צ'ימיצ'ורי וחזרת

P3085699

בייבי קרפ בסגנון חריימה פיקנטי שכונתי

P3085710

פורל ברוטב פורטובלו, שמנת שום ויין אדום

למחרת היום אירחנו בבית, וניצלתי את ההזדמנות לנסות שלושה מהדגים – מוסר, בס, ובורי. שניים בואריאציה על המתכונים של קובי, ואת הבורי בסגנון קייג’ן. אפרסם פוסט נוסף על המתכונים הללו, רק אציין כרגע שאפילו הילדים ליקקו את האצבעות – תרתי משמע!

P3095809P3095804P3095801

הדגים עצמם טריים, טעימים מאוד, קלים לשימוש. אין ריח כשפותחים את האריזה – אחד החששות של צרכני דגים

יחד עם זאת, המחיר מעט יקר. כמו כן, בחלק מהדגים נותרו עצמות, ויש להיזהר, במיוחד כשמכינים לילדים קטנים.

בשורה התחתונה – מוצר מומלץ! ניתן להקפיא את הדג, והכמות נוחה לארוחה אחת למשפחה ממוצעת

ולסיום, כמובטח המתכון של קובי: מוסר מאודה בתנור ברוטב ים-תיכוני:

4 פילה מוסר (בסוף הצלייה חתוך ל-5 )

שמן זית

מלח גס

פלפל לבן

שום כתוש

יין אדום

רכז רימונים

עירית קצוצה

שמנת מתוקה 15% מסדרת השף הלבן

ענפי רוזמרין בינוניים

מחממים את התנור ל-180 מעלות

מניחים על שולחן העבודה במקביל 2 תבניות ח-פ. בכל תבנית מניחים רדיד אלומיניום רחב פי 1.5 מרוחב התבנית .מעל כל רדיד מניחים דף נייר פרגמנט באותו הגודל.

מעל כל נייר פרגמנט מורחים עם כף בשליש המרכזי 4 כפות שמן זית ומניחים 2 פילה מוסר במקביל במרכז מעל שמן הזית שהעור כלפי מטה.

מעל כל פילה מוסר מפזרים בצורה אחידה:

קורט עדין מלח גס, קורט עדין פלפל לבן, מורחים על הדגים 1/3 כפית שום כתוש , יוצקים למעלה עוד כף שמן זית, 3 כפות יין אדום , 1/4 כפית רכז רימונים, מעל מפזרים 2 כפות עירית קצוצה,

4 כפות של שמנת מתוקה , בעזרת ענפי הרוזמרין מורחים את הטיבול מעל פני הדגים ומניחים את ענף רוזמרין 1 מעל כל נתח דג.

סוגרים את הדגים עם נייר הפרגמנט והאלומיניום היטב ועם נייר הכסף -עי הרמת וקיפול 4 בצדדים מעל הדגים, כלפי מעלה. עוטפים בעוד נייר כף מעל לאטימה .

מניחים על תבנית ומכניסים לתנור ל כ20 דקות .

מגישים חם בתבנית שהונחה מעל קרש עץ.

מודעות פרסומת

3 תגובות

להגיב
  1. סתיו אדם / מרץ 11 2012 5:57 am

    שמח שנהנת….

  2. orlycohen / מרץ 11 2012 11:17 am

    וואו! איזה פוסט מהמם!
    שמחתי להכיר אותך ולחבור אליך בסדנא 🙂
    תודה על שהזכרת אותי בפוסט ועל התמונות המדהימות של כל התהליך…
    עוד אהפוך לדוגמנית ידיים…

    • kirschilan / מרץ 14 2012 11:18 am

      תודה – כשיש אוכל טוב וחברה טובה, יוצאים גם פוסטים טובים 🙂

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: