Skip to content
28 בנובמבר 2011 / kirschilan

LAVO-BAR במלון רמדה בנתניה


מי אמר שסטייק כשר לא טעים? מי אמר שהום-פרייז זה פאסה? מי שאמר – שיבוא למסעדת LAVO-BAR בנתניה, במלון RAMADA שנפתח לאחרונה (אוגוסט 2011)

במהלך אירוח במלון הוזמנו למסעדה ביום שישי אחרי הצהרים. הגענו סתיו אדם, אנוצ'קה, רינוצה ואנוכי, והתרווחנו בשולחן עגול בפאתי המסעדה.

המסעדה ממוקמת בקומה השנייה של המלון, צמודה למרפסת שמש מרווחת, וצופה אל חוף הים – ממש מול מנחת המצנחים (קרוב למלון כרמל). הים, השמש השוקעת, והחמימות שבתוך המסעדה אל מול הקרירות הסתווית שבחוץ השרו עלינו אווירה נינוחה. העיצוב המואר, יחד עם המרפסת שבחוץ באופן אוטומטי מעבירים למוד של חופשה.

את פנינו קיבל מוראד מוקטרוב, מנהל המסעדה. הבחור יודע את העבודה – מעבר לבקיאות במנות ובאופן ההכנה, מוראד יודע איך לתת לאורחים שלו את ההרגשה שהם באו כדי להנות מאוכל טוב ומאווירה טובה. הקליק היה מיידי, ונמשך לאורך כל האירוח.

החוויה הקולינארית התחילה עם קבלת התפריטים – המנות לא יומרניות ובכל זאת מעוררות הן את התיאבון והן את הסקרנות.

זה לא פלא, שכן את התפריט בנה שף שי דייני, לשעבר שף טיילת מלון דן-אילת, ולפני כן במלון לאונרדו חיפה, פטאל נצרת עלית. כמו כן רכש ניסיון במסעדת לורנס בצרפת.

הזמנו שתי פוקאצ'ות – חצילים וטלה לראשונות, ולעיקריות סלמון קייג'ן, סטייק אנטרקוט 200 גר', ופרגית בטיבול קייג'ן.

עם הפוקאצ'ות הגיעו סלטים, ששווה להתעכב על כל אחד מהם.


ממרח עגבניות מיובשות: לא פחות מנפלא. אי אפשר להפסיק לאכול מהסלט הזה. הוא מצא את עצמו על הפוקאצ'ות, על הדג, וגם בזכות עצמו. לשולחן הגיעו שתי קעריות מלאות, ואנחנו הזמנו עוד תוספת


סלט עגבניות עם שמן זית ושום קלוי: סלט כיפי, השום נותן אפטר-טייסט שמזכיר שמן-שומשום


חציל קלוי בטחינה: החציל נבחר בקפידה – עדין וקליל עם גרעינים כמעט שקופים; הטחינה העדינה לא הסתירה את העדינות של החציל


חמוצים ביתיים: פלפלים וירקות שורש, קריספי מתובל עדין, חמוץ במידה. טעים כנשנוש וגם כחלק מהארוחה, כי הטעם לא שתלטן


פלפלים כבושים: עשוי מעולה. טיפה חריף, בטעם ביתי

 

הפוקאצ'ות היו מצוינות. החציל, בדומה לחציל הקלוי, נבחר בקפידה. בלי הטחינה (סתיו ביקש ללא) החציל על גבול המתקתקות. הפוקאצ'ה עם טלה הייתה טעימה מאוד, עם כמות נדיבה של בשר משובח.

לאחר הראשונות הגיעו העיקריות: הסלמון בליווי ירקות בגריל על גריל אישי, והבשרים על גריל נפרד עם צימיצ'ורי וירקות על הגריל.


כפי שציינתי במשפט הפתיחה: הסטייק היה עשוי פרפקט, בשר משובח, להתענג על כל ביס.


הסלמון היה בליגה משלו. תבלון קייג'ן עלול להשתלט על המנה, או להיות לא מספיק מורגש. תערובות תבלינים הן נושא רגיש – הגזמת והרסת את המנה, חסכת ונשאר טעם הבשר בתוספת טעם תפל של התבלינים. אנוצ'קה ואני הזמנו את המנה הזו כל אחד בנפרד, ולא נשאר פירור סלמון בצלחת. היה ממש מעולה.

העוף היה טעים מאוד, אם כי אני הקדשתי את עצמי בעיקר לסלמון ומעט לסטייק. אך סתיו התענג על העוף ומעיד שהיה גם הוא משובח.


נותר לי עוד חוב אחד מהפתיחה – ההום-פרייז. כשאומרים הום-פרייז מדמיינים תפוחי אדמה שוחים ברוטב דביק של צ'ילי מתוק ומיני תבלינים, וככל הנראה גם מפיות נייר שנדבקות לאצבעות. לא זה המקרה כאן. מדובר בקוביות תפוחי אדמה, מעט קראנצ'יות בחוץ ומאוד רכות בפנים, בתיבול עדין אך ממכר. המנה הזו החליפה את הקינוח, כי פשוט אי אפשר להפסיק לנשנש אותם.

לקראת סוף הארוחה צחקנו שלמעט העובדה שעם הסטייק לא הגיעה סכין תואמת, אין לנו משהו רע לומר על המסעדה. היה כיף, היה טעים, וברור לנו שנחזור לאכול כאן. גם המחירים סבירים ביותר, וזו עוד סיבה טובה לחזור.

המסעדה, כמו שאר המלון, כשרה, ולכן המסעדה פועלת בימי חול, ובימי שישי עד כשעה לפני כניסת השבת.

מסעדת LAVO-BAR

מלון רמדה

שדרות בן-עמי 41 נתניה

טלפון כללי 09-8867777

מודעות פרסומת

4 תגובות

להגיב
  1. rinuza / נוב 28 2011 12:37 pm

    אין מה להוסיף, אלא רק להסכים

  2. מוראד / נוב 29 2011 12:14 am

    כתבה נפלאה ! תודה רבה על הפירגון !

    • kirschilan / נוב 29 2011 2:02 am

      בשמחה!
      היה לנו טעים וכיף, ואני מאחל לכם בהצלחה (כי אני אגואיסט ורוצה לחזור לאכול אצלכם 😉 )

  3. Murad Mukhtarov / נוב 29 2011 12:16 am

    תודה רבה על הכתבה הנפלאה ! כל הכבוד !

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: