Skip to content
15 בספטמבר 2011 / kirschilan

מבשלים חוויה – פרתם


ספטמבר ידוע במסדרונות אמדוקס כחודש של העדרויות רבות. וכוונתי לא רק בתי ספר וגנים למיניהם, אלא גם ובעיקר לימי כיף מחלקתיים. וכך, בעקבות הארגון המתוקתק של עינת, מצאנו את עצמנו באיזור התעשייה המזרחי של ראשל"צ במקום הנקרא "מבשלים חוויה".

מתוך פסאג' בין בניינים לפתע נגלית דלת מסוגננת, ולאחריה עוברים לתפאורה אחרת לגמרי – מטבח מאובזר מרווח ומעוצב, וחיוך גדול של שף מיקלה בוצטו שקיבל את פנינו.

לאחר שהרגענו את הרעב בפוקאצ'ה מפנקת שחיכתה לנו בליווי רטבים משובחים, התחלנו להכין ארוחה

מיקלה, שהתעקש להיקרא בשמו הפרטי, הציע לכל אחד לבחור מנה – סלט, קנלוני, פורלים, פסטה ברוטב, ועוד. אני קיבלתי על עצמי את הכנת הלזניה. הרעיון בסדנא היה שאין מתכון – מיקלה עבר בין כולנו, ונתן הנחיות ומשוב. היכן שצריך הוא עבד אחד על אחד ונתן טיפים – כיצד לחתוך בסכין, איך לפלט דג, איך למלא קנלוני, ועוד.

המסר העיקרי, מבחינתי לפחות, הוא שפשוט ומהיר להכין אוכל טוב. בלי לסבך הרבה ועם מעט טיפים אפשר להשיג תוצאות – אם לא כמו במסעדה, אז לפחות כמעט.

מסר נוסף – אפשר להכין בבית אוכל איטלקי טעים ואיכותי ממוצרים שמוצאים בכל סופרמרקט.

המקום מוצלח מאוד, השף מקסים, והאוכל… טוב זה תלוי בכם. אצלנו יצא מעולה.

אני אשאיר אתכם עם מעט תמונות ועם סדנא מצולמת של הלזניה בסוף.


כתובות על הקיר ב"מבשלים חוויה" – האם הכינו אותן במיוחד לחבורה של agile coaches?

רגע לפני…


שיעור בחיתוך ובפילוט

והתלמיד החרוץ מפנים ומיישם בהצלחה


אוטוטו בתנור – והמנה המוכנה


ארז ממלא קנלוני – שנראו כך לאחר האפייה

עגבניות ממולאות של דינה, וסלט עלים ותפוחים של נטעלי

הדס וארז, וכדורי גבינה בשומשום ובקצח

פונדנט שוקולד של מרקו



ההכנות הסתיימו, ממתינים לסיום האפייה ובינתיים מחליפים חוויות

לזניה ב-10 דקות הכנה (לא כולל אפיה…)

משחימים שום בשמן זית, מוסיפים חבילת פטריות, ומאדים עד שהפטריות מתרככות מעט



מניחים נייר אפייה על תבנית. על הנייר מסדרים מעט רוטב ברילה ארבייטה. את שאר הרוטב – 2-3 צנצנות, מערבבים עם הפטריות.

בתבנית מסדרים פסטה ללזניה מעל הרוטב שסודר קודם לכן



מעל הפסטה מפזרים גבינה קשה או חצי קשה מגוררת. אנחנו השתמשנו בעמק ובקשקבל. מעל הגבינה מסדרים עוד מהרוטב עם הפטריות.

מעל הגבינה והרוטב מפזרים עוד פסטה. חוזרים על התהליך שוב – גבינה מגוררת, רוטב, ופסטה.


מעל השכבה האחרונה של הפסטה מפזרים גבינת פרמזן מגוררת – בנדיבות אך לא בהגזמה

מכניסים לתנור בחום 180 מעלות ל30-40 דקות, עד שהגבינה למעלה מומסת ומעט משחימה

הלזניה המוכנה. ברקע העגבניות הממולאות של דינה

בישלנו, נהנינו – אבל החוויה לא מושלמת בלי ליהנות מהאוכל שהכנו

בתאבון!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: