Skip to content
22 באפריל 2011 / kirschilan

שף עומר מילר – סדנת אומן – חלק 3


בהמשך הסדנא של שף עומר מילר יצאו תחת ידיו ניוקי עם מידה לא מבוטלת של אילתורים מפתיעים.

הנה המתכון ה"רשמי":

ניוקי צרפתי

240 גר מים

100 גר חמאה

2 כפיות מלח

260 גר קמח

1 כף חרדל חלק

2 כפות עירית קצוצה

1 כף פטרוזיליה

1 כף אמנטל מגורר

5 ביצים

אופן ההכנה:

בסיר שמים מים, חמאה וכפית מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח, מערבבים ברציפות עד שהבצק נפרד מהדפנות. ממשיכים לערבב כמה דקות. מעבירים לקערת המיקסר ומוסיפים חרדל, עשבים וכפית מלח.

במהירות הכי איטית מוסיפים שלוש ביצים אחת אחרי השנייה. מגבירים מהירות ומוסיפים שתי ביצים אחת אחרי השנייה. מעבירים לשק זילוף. מצננים חצי שעה.

  

מזליפים סיר עם מים רותחים עד שהניוקי צף ומעבירים למחבת עם שמן זית, שום וטימין.

עד כאן המתכון. אלא שעומר בשלב זה החליט לאלתר והביא אותה בהפתעה. שלוש פעמים.

ניוקי, כמו כל פסטה אוהב חמאה, ולכן ההגשה הראשונה היתה עם הרבה חמאה – להקפיץ את הניוקי בחמאה במחבת לוהטת, ולהתענג

 

שדרוג מספר שתיים כלל קוביות עגבניה במחבת. הממממ, אותה המנה כמעט, אבל איזה הבדל

ושדרוג מספר שלוש היה פשוט מפיל – ניוקי במחבת עם חמאה, עגבניה, ושורש פטרוזיליה קצוץ דק. את השילוב הזה אפשר לעשות בבית גם עם ניוקי מוכן. אלא אם יש לכם התנגדות עקרונית לשורשים או לעגבניות, מובטח שתלקקו את האצבעות. כמו גם כל המשתתפים בסדנא

לסיכום, היתה סדנא משובחת ומהנה. המון תודה לשף עומר מילר על ההנחיה בגובה העיניים, על השיתוף בטיפים ובסיפורים, וכמובן על הביצוע המעולה לארוחה משובחת.

תודה ל 4CHEF על האירוח ועל מתחם הסדנאות המאובזר, ולרונן הלל על ההזמנה

מודעות פרסומת

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: