Skip to content
21 באפריל 2011 / kirschilan

שף עומר מילר – סדנת אומן – חלק 2


כאמור הוזמנתי לסדנת אומן של שף עומר מילר לפני החג, ואני ממשיך במנות הבאות בתפריט…

קרם תירס טרי, ביצה עלומה, ארטישוק, כמהין

או במלים אחרות, פולנטה משודרגת. את הפולנטה מכינים בדרך כלל מקמח תירס, אבל עומר מילר הכין אותה מתירס טרי טרי ומתוק מתוק. וגם טיפ לא רע על הדרך: מה עושה את התירס מתוק (מעבר לזן המתאים, כמובן)? חפשו את הקלחים שמחוברים לחתיכת גבעול קטנה. כאשר משאירים את הגבעול הקלח שומר על המתיקות.

טעם התירס הטרי מורגש היטב, ובליווי הארטישוק ושמן כמהין והרבה חמאה המנה הזו, מה אומר, מעולה

10 קלחי תירס טריים

1 ליטר חלב

1 חבילת שמנת

100 גרםחמאה

50 גר פרמזן

50 גר קשקבל

10 ארטישוקים טריים

שמן כמהין

5 ביצים

מעט חומץ יין לבן

אופן ההכנה:

בעזרת סכין חדה מפרידים את גרעיני התירס מהקלחים. מבשלים בחלב עד רכות וטוחנים במולי של הפירה. מוסיפים שמנת ומבשלים על אש קטנה. מוסיפים את הגבינות והחמאה.

צילום: סתיו אדם

קולפים את הארטישוקים על מנת להשתמש בלבבות. מבשלים במים וחורכים במחבת עם שמן זית

צילום: סתיו אדם

מכינים ביצים עלומות

מסדרים בצלחת קרם תירס, עליו ארטישוק, ביצה עלומה ומעט שמן כמהין.

צילום: סתיו אדם

מודעות פרסומת

3 תגובות

להגיב
  1. יוסי / מאי 13 2011 12:38 am

    פוסט מצוין!

  2. misha30792 / מאי 16 2011 4:29 am

    לייק

    • kirschilan / מאי 16 2011 10:04 am

      בהחלט יש על מה לעשות לייק 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: