Skip to content
17 באפריל 2011 / kirschilan

עומר מילר – סדנת אומן במתחם 4CHEF בהוד השרון


הוזמנתי לסדנת אומן של שף עומר מילר ("חדר האוכל") במתחם 4CHEF החדש בהוד השרון. במהלך הסדנא הכין עומר מילר מספר מתכונים, שיפורטו בהמשך, תוך שהוא מפעיל את המשתתפים במשימות שונות לקראת הכנת המנות, וכולנו נהנינו הן מהעשייה והן ממנות משובחות. חלקן משובחות מאוד… הגעתי עם סתיו אדם הבלוגר והאגדה, שהיה על תקן סועד וצלם ולא השתתף בהכנות עקב פציעה – החלמה מהירה סתיו 🙂

בזמן שאתם מפתחים את התיאבון שלכם, אתחיל בהתרשמות כללית. וראשית על השף. הדבר הבולט בעיני, עוד לפני שמדברים על בישול, הוא הפוזה, או יותר נכון, היעדר הפוזה של עומר מילר. מיד עם תחילת האירוע עומר משרה אווירה נינוחה, שיתופית, בהומור, וניכר שהוא הגיע כדי ליהנות ולשתף. יש נטיה לאומנים בכלל ושפים בפרט לשמור על ריחוק מסוים, ואצל עומר נדמה שזה פשוט לא קיים – מה שאתה רואה זה מה שיש, וזה אחד הדברים, אם לא העיקרי שהפך את האירוע לכל כך מוצלח.

הגישה מורגשת גם במסעדה של שף עומר מילר. סעדנו מספר פעמים ב"חדר האוכל" ומאוד נהנינו – המנות יצרתיות ומוקפדות הן מבחינת המנות עצמן והן מתחינת ההגשה; זה מקום נעים לארוחה זוגית, לארוחה עם חברים, ובמיוחד לארוחה עם ילדים. השירות מעולה, ובאחת הפעמים שקרתה פאדיחה, צוות המקום יצא מגדרו כדי שלא נצא מאוכזבים, ואכן חזרנו לשם יותר מפעם אחת מאז. אין ספק שהבחור מוכשר ברמות, אך מי שיגיע למסעשה ימצא שם תמונה של כל הצוות תחת הכותרת "צוות חדר האוכל", כלומר, זה לא רק אני. שאפו, ובגדול.

שנית, לגבי המקום. מתחם 4CHEF בהוד השרון כולל שני איזורים – מתחם החנות עצמה, וחדר ייעודי לסדנאות. חדר הסדנאות מאובזר לעילא ולעילא – כיריים אינדוקציה קרמיים מתקדמים, מיקסרים משוכללים, מקרר ענק, כיורים, סכינים, קרשים – הכל טופ. חדר הסדנאות שקוף בשתי פיאות, כך שניתן להשתתף בסדנא בלי הפרעות, וניתן לצפות מתוך החנות ומתוך הקניון במתרחש בפנים. קטלוג בסדנאות כולל שפים מהשורה הראשונה – ישראל אהרוני, מיקי שמו, אייל לביא, שף ג'אקומו, ועוד רבים וטובים. מתקיימות סדנאות חד-פעמיות וכן סדרות. פרטים ניתן למצוא באתר הרשת. סדנאות מתקיימות בשניים מסניפי הרשת – הוד השרון וקרליבך.

עד כאן להקדמה. עומר מילר הכין מספר מנות בסדנא, אותן אפרסם במספר פוסטים, והרי הראשונה:

מרק חצילים שרופים עם גבינת סנט מור זרעי עגבניה וטימין

לי יש חולשה לחצילים, ומרק חצילים היא אחת החולשות הקשות. זה ירק ורסטילי למגוון רחב של שימושים – החל מסלט חצילים מסורתי, דרך סשימי חציל, בתנור עם רימון, ואפילו ריבת חצילים היא מעדן. כך ששמחתי לראות מרק חצילים בתפריט, והתוצאה היתה, מה אומר, מעולה ומענגת.

כמויות:

3 יח' גזרים בינוניים, קלופים, חתוכים לקוביות קטנות

2 יח' בצלים לבנים, קלופים, חתוכים לקוביות קטנות

1 יח' כרישה, חלק לבן, חתוכה לקוביות

3 שיני שום קצוצות

2 יח' עלה דפנה

חצי כוס יין לבן סובניון בלאנק

6 יח' חצילים קלויים מעל להבה פתוחה, עד לריכוך,קלופיים ונקיים

500 מל' חלב

500 מל' שמנת מתוקה

1 חב' טימין

שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס

160 גר'גליל גבינת "סנט מור"

אשכולות עגבניה

אופציה- 10 מקלות גריסיני פריכים

אופן ההכנה:

בסיר עמוק מחממים שמן זית, מוסיפים את כל הירקות, שיני השום ועלי הדפנה ומאדים כ 5 דקות. מוסיפים יין לבן ומצמצמים לסירופ. מוסיפים את החצילים ומערבבים.

מוסיפים חלב, שמנת וגבעול טימין . מביאים לרתיחה, מנמחים את הלהבה ומבשלים כשעה.

מעבירים לבלנדר וטוחנים למחית חלקה. מסננים ב"שינואה" ושומרים חם

סתיו ואני, שחושבים קרניבורית, הסכמנו שלכשנעשה את המנה הזו נשרוף את החצילים יותר, ונוסיף "בעיטה" בדמות פלפל חריף שרוף. זאת מבלי לגרוע מכך שהמרק היה מעולה כמו שהוא – מעדן אמיתי.

  

מודעות פרסומת

3 תגובות

להגיב
  1. סתיו אדם / אפר 17 2011 5:13 pm

    היה לי לעונג ….אמיתי להשתתף איתך ….בסדנא ….

Trackbacks

  1. שף עומר מילר – סדנת אומן – חלק 2 « דובדבן על העץ
  2. שף עומר מילר – סדנת אומן – חלק 3 « דובדבן על העץ

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: