Skip to content
19 בפברואר 2011 / kirschilan

או מיי גד – לא לפספס את המנה הזו


כזכור, פסטיבל "גד מורנינג" שהשיקו מחלבות גד בעיצומו, ומסתיים בסוף השבוע הבא. הרעיון הוא שמחלבות גד עבדו עם שפים של מסעדות ובתי קפה ויצרו מנות ייחודיות שמשתמשות במוצרים (המעולים, יש לומר) שלהם.

ניצלנו את יום שישי לבקר ב"קרם-קפה" באזור התעשיה החדש בנתניה, ועל הדרך לדגום עוד מנה מהמוצעות בפסטיבל.

קרם-קפה זה אחד מהמקומות האהובים עלינו, כמו גם אחותו הגדולה הצמודה אליו, הלא היא "פומודורו".

בכל אופן מהר למדי החלטנו לחלוק את ארוחת הבוקר הסקנדינבית, המוצעת במסגרת הפסטיבל. תיאור המנה: צנים עם מסקרפונה וסלמון כבוש, ביצה עלומה, רוטב הולנדייז, עלים ירוקים עם רוטב לימוני. יחד עם קפה ומיץ הדרים טבעי ב-49 ש"ח גם המחיר מצוין.

המנה שהגיעה לשולחן אסטתית מאוד. מעוצבת נהדר ודורשת להיאכל מיד. ריח הסלמון הכבוש יחד עם ריח הסלט הטרי רק מגרים עוד את התיאבון.

אני, למען הגילוי הנאות, חסיד של ביצה עלומה. זוהי, לטעמי, צורת ההכנה המושלמת של ביצה בזכות עצמה (כלומר לא כמרכיב במתכון), ולשמחתי היא חוזרת לאיטה לתפריטי המסעדות.

התחלתי לאכול ותחושת עונג אפפה אותי – השילוב של גבינת המסקרפונה עם הסלמון והסלט הטרי-טרי היא לא אחרת מאשר מופלאה.

אבל ההפתעה האמיתית מגיעה כששוברים את החלמון.

אני מודה שבהתחלה התבאסתי שהחלמון התערבב עם הסלט, ויצר מעין מיץ לא ברור. אבל מיד אחר כך הבנתי שזאת הגדולה האמיתית של המנה הזאת. השילוב של החלמון הנוזלי עם הסלט, שמתערבבים יחד עם טעם הטוסט יוצרים מעדן מופלא. מי שקורא את הבלוג באופן קבוע יודע שיש מנות שאני משבח, אבל לעתים רחוקות אני משתמש בתיאורים כמו בפסקה הזו. את המנה הזאת חייבים, פשוט חייבים לטעום.

אני מאוד מקווה שקרם-קפה ישאירו את המנה הזו גם לאחר הפסטיבל. עד היום הגענו לכאן בשביל הקפה המצוין ואחר כך בשביל המנות.

המנה הזאת מעלה את קרם-קפה ליגה. לא להחמיץ!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: