Skip to content
6 בפברואר 2011 / kirschilan

או מיי גד – איזה פסטיבל ארוחות בוקר מצפה לנו


פסטיבל ארוחות הבוקר "גד MORNING" מגיע אלינו שוב ב-16 עד 26 בפברואר, ומחלבות גד עמלו יחד עם שפים של 60 בתי קפה ומסעדות ליצור מעל 250 ארוחות בוקר שונות המבוססות על גבינות הגורמה של גד.

יהיה מי שירים גבה, ויאמר איזה גורמה בדיוק מוצאים בסופרמרקט. ובכן, מוצאים גם מוצאים – אך מעבר לכך לא כל הגבינות של גד מגיעות אל המרכולים, ולכן כדאי גם כדאי לבדוק את הפסטיבל הזה.

בכל אופן הוזמנתי לארוחה בקפה שליק בגבעתיים יחד עם עוד כעשרים בלוגרים לבדוק את מה שמצפה לנו.

לאחר שהושיבו אותנו מסביב לשולחן גדול במיוחד, הגיעו מוצרי חלב של גד אל השולחן, מתוכם טעמתי:

ראשית הריקוטה – אעז ואומר אחת הטובות שאי פעם רעמתי, אם לא הטובה ביותר. המרקם מושלם, והגבינה משאירה בפה טעם של חלב. לא, לא כזה ששותים משקית, אלא כזה שמחזיר לילדות ולטעם מושלם של חלב טרי שרק נחלב.

שנית איירן – יוגורט לשתיה בטעם חמצמץ עדין – שווה ביותר.

בהמשך הערב טעמנו מנות משלוש מסעדות שונות: קפה זליק (גבעתיים), מתוקה (רשת), וקפה ללוש (תל מונד)

שף ברק בז'רנו מקפה זליק הציג שתי מנות:

"בוקר זליק עם גבינות גד" – דפי בצק פילו אפויים בתנור וממולאים בגבינת ריקוטה גד,גבינה בולגרית גד,גבינת שמנת גד,גבינת עזים גד עם עלי תרד מוקפצים ביין לבן ושום ומעל חלמון.  מוגש עם סלט ירוק (39 ש"ח) – המאפה פנטסטי בעיני – מילוי הגבינות עדין ומענג, התרד והפלפלים משתלבים (ולא משתלטים, כפי שקורה לעתים), והפילו קריספי להפליא. הסלט טעים ומתאים.

"שקשוקה תרד" – 2 ביצי עין בתבשיל תרד מוקרם בגבינת פוקרינו גד מוגש עם סלט ירוק וג'בטה וחמאה (46 ש"ח) – ההגשה במיני מחבתות חמודה ומהנה. הרוטב לשקשוקה נהדר, סמיך וטעים ביותר. אני ציפיתי לחלמון נוזלי יותר, וכדאי לבקש אם אתם אוהבים חלמון נוזלי.

שף מירי ארזי מ"מתוקה" הגישה את שתי המנות הבאות:

"ארוחת בוקר בלקנית" – מאפה פילו קראנצ'י במילוי ברי פקאן ותאנים, ולידו יוגורט איירן. המילוי בסגנון ים-תיכוני, וכל סועד ישראלי יתחבר אל מנה המצוינת הזו. בתפריט של מתוקה מופיעה המנה כמאפה פילו קראנצ'י במילוי פטריות, תפו"א ובצל מוקרם במוצרלה גד, מוגש עם ביצה קשה, ירקות פרוסים עם שמן זית, זעתר וגבינת פטה, סלסלת מיקס לחמים וחמאה, לצידו משקה יוגורט איירן ושתייה חמה לבחירה (45 ש"ח)

"קיש ארוחת בוקר" – ארוחת בקר מפתיעה שכולה בתוך קיש. קיש גבינות ותרד עם ביצת עין, מוגש עם סלט ירוק, יוגורט צזיקי וגבינה בולגרית, שתייה קרה סחוטה ושתייה חמה לבחירה (55 ש"ח). קיש מעולה בדרגת "וואו".

שף דותן ליס מקפה ללוש הגישה את שתי המנות שלה:

"שאבלי" – כשמסתובבים בשוק האוכל בכפר שבלי שבחבל בורגונדי, מתענגים על מאפה מבצק קרואסון, ממולא בגבינת עזים. בקפה ללוש שבלי מוגש עם סלט ירוק ברוטב ויניגרט רימונים בליווי שתייה חמה/קרה (47 ש"ח) – בצק הקרואסון מושלם כמו גם מילוי הגבינה. הסלט הוגש עם רוטב במידה (ולא "טובע" בוינגרט) כך שהעלים הטריים השלימו את המאפה. יופי של מנה!

"פרנצ' טוסט" – חלת בריוש בבלילת ביצים ושמנת מתוקה, מלווה בקונפי אגסים ביין אדום, מוגש עם קרם פרש (42 ש"ח). המממממ איזה יופי של פתיחה לבוקר. הפרנצ' טוסט נימוך הודות לחלה העדינה, והקרם פרש עם האגסים… יאמי.

את הארוחה קינחנו בקפה אספרסו מעולה באדיבות קפה זליק.

את הפסטיבל הזה לא כדאי לפספס – לפי הטעימות הללו מדובר בהחלט במנות לא פחות ממעולות ובמחירים מצוינים. כמו כן בעיתון ידיעות אחרונות יפורסמו מדי יום קופונים לארוחה שניה בחצי מחיר.

המארגנים גם צ'יפרו אותנו במארז גבינות גד – ועל כך בפוסט נוסף בהמשך.

היה נעים מאוד שקפה זליק אירחו שפים ממסעדות אחרות – שאפו על הפירגון!

כתמיד נעים להיפגש עם הבלוגרים המוכרים, ולהכיר חדשים 🙂

כבוד למחלבות גד על הפסטיבל, שמתקיים בפעם השניה.

ותודה לכנרת ולמיכל המקסימות מגלעד תקשורת על האירוע ועל האירוח

מודעות פרסומת

9 תגובות

להגיב
  1. amitaygamliel / פבר 6 2011 7:53 am

    כצרכנים קבועים של ארוחות בוקר במיוחד בימי שישי בבתי קפה נשמח אם הפסטיבל יגיע לבתי קפה באזור השרון
    כל הכבוד על הרעיון למחלבות גד.
    נעמי ואמיתי גמליאל – נירית

    • kirschilan / פבר 6 2011 8:44 am

      באיזור השרון ישתתפו בתי הקפה והמסעדות: bread & breakfast – רעננה, גם קפה – רעננה, טל בייגלס – רמה"ש, ג'ויה ביסטרו – רמה"ש, קנקפה – כפר סבא, קפה ללוש – תל מונד, קרם קפה – נתניה, שואו קפה – חדרה.
      באיזור שלכם גם כיופים סנטר בפ"ת
      יש לכם שני ימי שישי לנצל את הפסטיבל – רק צריך לבחור 🙂

  2. rinuza / פבר 6 2011 11:05 am

    הכל נשמע מעולה. מתי אתה מזמין אותי לארוחת בוקר?

    • kirschilan / פבר 13 2011 10:02 am

      יום שישי, את יודעת 🙂

  3. אמיתי - מטה המאבק / פבר 6 2011 12:00 pm

    היי אילן

    צריך להרשם ? יש מחירים ?

    יום טוב

    אמיתי

    • kirschilan / פבר 13 2011 10:01 am

      צריך להגיע!
      יש קופון ב"ידיעות אחרונות" שמקנה הנחה, שכדאי לממש.
      לגבי מחירים, בפוסט יש מחירים של המנות שאותן טעמנו באירוע. מעבר לכך, כדאי לבדוק באתרים של המסעדות. בכל אופן, המחירים אטרקטיביים יחסית למנות המוצעות – למי שאוהב חבל לפספס את ההזדמנות

  4. חיה אילונה דר / פבר 13 2011 9:47 am

    נהניתי לבוא ולבקר בבית הדובדבני שלך,ממש נעים כאן.
    אהבתי את הפוסט.
    חיה אילונה דר,שישבה לצידך בקפה זליג:-)

    • kirschilan / פבר 13 2011 9:58 am

      המון תודה 🙂 נעים לי לומר שההנאה הדדית, וש"יופי במטבח" נעים וגם מעורר תיאבון

  5. חיה אילונה דר / פבר 13 2011 11:23 pm

    שמחה לשמוע:-)

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: