Skip to content
16 בדצמבר 2010 / kirschilan

שחיתות בחסות הברון


מסעדת בנדיקט
שדרות (הברון) רוטשילד 29 תל אביב

לאחר הפסקה לא אופנתית, אני חוזר לכתוב, ובהתאם למסורת הפעם פוסט קולינארי מעורר תיאבון

החלטנו לפנק את עצמנו באחד האמשים בארוחת בוקר בדרך לסיור תל-אביבי ביום סתיו שמשי. כן, היו גם כאלה, למי שעוד זוכר.

בכל אופן, הגענו לרוטשילד ושמנו פעמינו לעבר בנדיקט, בציפיה למצוא את המנה המיתולוגית, אגז בנדיקט, אותן ביצים עלומות על גבי טוסט אשר טובעות ברוטב הולנדייז טרי.

הציפיות היו גבוהות, במיוחד אצלי. רינה כבר יודעת שבכל מקום שמגישים בו ארוחת בוקר עם "ביצים לבקשתך" אני שואל אם יש ביצים עלומות. התשובה נעה תמיד בין עיניים מזוגגות, אות לכך שאין למלצר/ית מושג על מה אני מדבר, לבין "לא" מלוות במבט שכולו אומר "נראה לך שלבעל המקום יש תקציב לשלם לשף שבכלל יודע מה זה ביצה עלומה"? או במלים אחרות, ביצים עלומות הן מצרך נדיר בתחום ארוחות הבוקר בארץ ישראל.

נכנסנו אם כן אל המסעדה, ומיד חשתי צורך עז לצאת ולבדוק אם אנחנו אכן בתל-אביב, ולא באיזה מרכז עיר אירופי טיפוסי (ואגב, שדרות רוטשילד באופן כללי תורמות לאווירה היותר אירופאית ופחות לוונטינית). הסיבה לדחף המוזר הזה היה הריח שהולם במי שנכנס למסעדה: ריח של קפה משובח, מאפה טרי, ובאופן כללי של ארוחת בוקר חוצלארצית מהסוג הטוב יותר.

לאחר סבב שולחנות קצר, הציעו לנו שולחן שמאפשר למקם עגלת תינוק בניחותא וגם להתרווח בכיסא. התפריטים הוגשו, ואורו עיני – התפריט גדוש בארוחות בוקר מרחבי העולם, וגולת הכותרת – אגז בנדיקט במגוון אפשרויות מהניו יורקי הקלאסי ועד מגוון תוספות אפשריות. עד כה הכל נראה מבטיח!

הקפה שהזמנו הגיע לשולחן במהירות, וקיים את ההבטחה בעקבות הריח המוזכר מעלה. ספל קפה מוכן ביד מקצועית, בספלים נעימים, וטעים טעים.

עם הקפה הגיעה מנה של חצילים קלויים במילוי גבינת עזים, לחמניות אפויות במקום, וממרחים – חמאה משובחת, טפנד זיתים, וריבת תפוחים וקינמון שאסור לפספס.

רינה הזמינה קוקטייל מבוסס על שמפניה שבהחלט עושה חשק לפתוח יום כיף תל-אביבי.

לאחר המשחק המקדים, הגיעה ארוחת הבוקר ה"אמיתית" – אג'ז בנדיקט מיקס (עם האם ובייקון), ואג'ס בנדיקט פלורנטין, כלומר בתוספת תרד בשמנת.

לא, אתם לא מבינים. המנות האלו השאירו את כל הציפיות הרחק בעשן. אין לי איך לתאר זאת, אלא ש"בנדיקט" מביאים את המנה המפורסמת הזו לרמה של שלמות. החל מהמרכיבים, ובעיקר הביצים המשובחות, רוטב ההולנדייז המושלם, הבריוש, התרד בשמנת, פשוט הכל מושלם.

הססמא של "בנדיקט" היא המקום שבו כל שעה היא שעה טובה לארוחת בוקר. המקום פתוח 24X7, השירות לא פורמלי ויחד עם זאת מעולה, העיצוב מסביר פנים, והמקום נקי מאוד. המסעדה הזו כבר לא חדשה, וניכר שאיכות ושירות שגורים בפי כל אחד מעובדי המקום, בעקביות ולאורך זמן.

ל"בנדיקט" שדרות רוטשילד אחות גדולה ברחוב בן-יהודה, שלמרות גילה המופלג עדיין תורים משתרכים מחוץ לכניסה. לאחרונה נוספה גם אחות קטנה בהרצליה.

כבלוגר יוצא לי מדי פעם להיות מוזמן לאירוע קולינרי זה או אחר, ולכתוב לאחר מכן ביקורת, סידור לא רע לכשעצמו. יש לי עונג מיוחד כשאני יכול לכתוב על מקום שהגענו אליו ללא הזמנה, ולתת ביקורת אוהדת כל כך. החוויה שלנו מבנדיקט היא לא פחות ממעולה, ואני אשמח לחזור לאכול ארוחת בוקר במקום זה, ולא משנה באיזו שעה ביום.

מודעות פרסומת

One Comment

להגיב
  1. סתיו אדם / דצמ 16 2010 12:50 pm

    נו …אז מתי אוכלים שם יחד ?

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: