Skip to content
22 באוקטובר 2010 / kirschilan

משה השובב מפנק אתכם בסלטים ובארוחה לא רעה בכלל…


כשמשה כדורי ז"ל, הידוע בכינויו משני, החל ליצר גבינות במטבח הביתי בעיראק, הוא בטח לא חשב ולא דמיין מפעל עם מעל 200 עובדים ליד בית שמש, וששמו יתנוסס על המותג מספר 1 בסלטים בישראל. אבל דבר אחד הוא כן הנחיל והשריש בשושלת המפוארת שלו – התעקשות על איכות ועל ראיית הצרכן.

כשסתיו הזמין אותי לאירוע בלוגרים בסלטי משני, תיארתי לעצמי סיור במעדניה, וארוחה שתסכם את האירוע. אבל לא דמיינתי את זה:

אבל אני מקדים את המאוחר. הגענו למסעדה ביום שישי בבוקר, לקבלת פנים חמה של כנרת ממשרד יחצנות גלעד ועזרי עוזרי, סמנכ"ל השווק של החברה. הסתבר לי, קודם כל, שלבורותי ולכלימתי מדובר במקום מיתולוגי שראשל"צניקים מכירים מימים ימימה. אני מכיר את הסלטים בעיקר מרשתות השווק, והמסעדה היא הפתעה נעימה. עזרי סיפר והציג את ההסטוריה של החברה, על כך שהמשפחה התישבה ביפו כשעלו לארץ, איך היו מכינים את הסלטים בקומה שמעל המסעדה, ושעד לפני עשר שנים היו מוכרים את הסלטים רק במעדניה בראשון.

אבל העיקר, לטעמי (תרתי משמע) הוא הסוד הגלוי של ההצלחה של סלטי משני – ההקפדה על האיכות. לחברה תו-תקן ISO9001, פרט ראוי לציון בפני עצמו, אך מעבר לכך, גם עם המעבר למפעל הענק ליד בית שמש, שיטות הייצור נותרו כשהיו בעבר, ואת החצילים, למשל, עדיין קולים על גרילי ענק במפעל, וקולפים אותם ידנית. האחים כדורי, נכדיו של משני ז"ל טועמים את הסלטים מדגמית באופן יומיומי, ובסלטים מינימום חומרים משמרים, ומקפידים להשתמש בחומרים משמרים שאין להם תופעות לואי ידועות. בתור מי שמחזיר למדף מוצרים עתירי "מספרי E", חשוב לי לדעת שמה שאנחנו מכניסים לפה יהיה בריא ולא רק טעים.

שעת הצהרים התקרבה, וקבוצת הבלוגרים הרעבים הוזמנה לסיור במעדניה הצמודה למסעדה, לא לפני שחלפנו על-פני דוכן מאפים מלא כל טוב, ועל כך גם בהמשך.

הכניסה למעדניה מרשימה. המקום עמוס בכל טוב. גם אם צפוף, ניכר שהמקום נקי למשעי, עם מבחר ענק של סלטים ותבשילים. את התבשילים, אגב, מכינים במקום, במטבח נפרד מזה של המסעדה.

כמובן שאחרי הסיור הזה, כולל טעימות או לא, קבוצה רעבה ביותר של בלוגרים חובבי אוכל חזרה אל המסעדה. מכיוון שעזרי, שליווה אותנו לאורך כל הסיור, בנה ציפיות גבוהות, כולנו תהינו מה הולך לקרות הלאה.

לכאורה מסעדת משני היא מסעדה מזרחית טיפוסית, עם הסממנים המוכרים.

אבל אל תתנו לזה לבלבל אתכם. ראשית כל, איכות האוכל היא יותר ממה שתצפו ממסעדה המתויגת כמזרחית. ושנית ניתן להזמין מהמעדניה מנות בשריות (המסעדה כשרה, כמובן). משמעות המונח "טרי" במסעדה הוא לא רק עמידה טכנית בהוראות משרד הבריאות, אלא הקפדה על כך שבאמת המנה תגיע לשולחן מיד לאחר ההכנה, ותהיה מורכבת מהחומרים הטריים ביותר.

ומה אכלנו?

פול מעולה, חומוס משאושה מצוין, ממולאים (אני אכלתי פלפל) נהדרים, קובה נהדרת עם הרבה קינמון (כאן לא היה קונצנזוס, אני מודה), סלט סלק מבושל טעים מאוד, סלט ביצים טרי בתיבול זכרונות ילדות, סלט חצילים רומני מעולה בדיוק כמו שצריך, מטבוחה מאוד טעימה, ועוד ועוד.

המבחן האמיתי של המסעדה הגיע כשהוגשו הבשרים, ושוב, נרשמה הצלחה.

אמנם בקנה מידה של קרניבורים זה היה עובד פלוס, אבל כחלק מתפריט של מסעדה כזו זה לפחות בהתאם לציפיות הלקוח, אם לא יותר מזה.

מבחן הסטייק עבר טוב. נקניקיות חריפות – טעים מאוד, אדמדם עד אדום בפנים, טעים ועסיסי, שיפוד קבב – עובר פלוס, פרגית – מספקת את הסחורה, שיפוד עוף – אחד היה בסדר, השני יותר טוב.

הירקות הקלויים בצלחת הבשר עשויים מצוין, ומוחמאים ממיצי הבשר שאיתם הם מוגשים.

במסעדה מוצעים קינוחים פרווה ולכן ויתרתי עליהם, ובדיעבד טוב שכך, שכן צ'ופרתי בתחליף מוצלח הרבה יותר.

כשיצאנו מהמסעדה שבעים ומרוצים, קיבלנו שקית עמוסה כל טוב בסלטים ובחלה טריה. על הסלטים אכתוב בפוסט נפרד, אך רק אציין זאת: אחת התופעות שקשה לי איתן בצרכנות של שנות האלפיים היא שלאוכל שקונים ברשתות השווק בדרך כלל יש טעם אנמי, יש האומרים "טעם של קלקר" (לא שאכלתי קלקר אי פעם…). אבל הטעם של החלה הזו החזיר אותי שנים אחורה לילדות, כאשר מדי פעם היינו מפנקים את עצמנו בחלה מתוקה שהיתה אפויה היטב והיתה באמת טעימה ולא גוש בצק עתיר שמרים ומגבירי תפיחה ומי יודע מה עוד דוחפים לנו היום

בכל אופן, מכיוון שחלקנו דילג על הקינוחים במסעדה, צ'ופרנו, כאמור, במלבי חלבי לקחת הביתה, בתוספת סירופ מי ורדים, קוקוס ושברי שקדים.

את הפוסט אני מסיים בקינוח המוצלח הזה, שהיה לא מתוק מדי ולא גדול מדי, וקלע בדיוק לסוף מוצלח לארוחה מוצלחת

תודה לכנרת מגלעד על ההזמנה, תודה לכל הבלוגרים המקסימים שתמיד כיף להפגש אתכם, ותודה רבה למשני על האירוח הנהדר, ועל האוכל המצוין

מודעות פרסומת

2 תגובות

להגיב
  1. סתיו אדם / אוק 22 2010 6:21 am

    היה FUN למדתי המון שם ואני יודע שלמעדניה הזו אני אחזור

Trackbacks

  1. משני – שובב שובב, אבל רציני « דובדבן על העץ

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: