Skip to content
23 ביולי 2010 / kirschilan

הסושיה – לא מה שחשבתם כשאמרתם פאסט פוד


"בשבוע הבא אתם הולכים לאכול סושי" – כך סתיו אמר לי לפני כשבוע. לא צריך היה לכופף לנו את היד – כשאומרים סושי, או אוכל יפני בכלל, רמת ההתנגדות שלנו היא, איך נאמר, אפסית.

פצחתי בלבקר באתר הרשת – "הסושיה", וכבר הרגשתי שהולך להיות מעניין. האתר מושך את העין, אסתטי, ומהיר תגובה. דפדוף בין המנות מגלה עושר של מנות, חלקן קלאסיות וחלקן בהשפעות מקומיות, במחירים סבירים ביותר.

המקום ממוצב כמסעדה למזון מהיר, אם כי העיצוב מוקפד, בסגנון יפני-עכשווי. המקום נקי ומזמין להיכנס אליו. העיצוב מהווה המשך ישיר לעיצוב האתר (או להיפך?) וניכר שהשקיעו בקו עיצוב אחיד.

שמחנו לגלות שיש מקום להיכנס עם עגלת תינוק בנוחות, ובלי מדרגות מיותרות.

מיד כשהתיישבנו הוזמנה השתיה, והוגשו כוסיות צ'ויה (שיכר שזיפים יפני) וצלחות אדממה במלח גס. התחלה טובה 🙂

בהמשך הארוחה הגיעו המנות הבאות:

טאטאקי טונה – נתחים דקים של טונה צרובה ברוטב צ'ילי בזיליקום ובתוספת וואקאמה וירקות. יופי של מנה, ברוטב קצת "סחוגי"

שיפודי שרימפס – ברוטב קצת מעושן. מנה אסתטית מאוד וטעימה

צלופח מעופף אינסיידאוט (רול עטוף מבחוץ בדג או בירק – סלמון ברול הזה) – טעים מאוד, בעיטור פרפר גזר

סלמון, טונה, ודג-לבן אינסיידאאוט – רול נחמד מאוד

רול סלמון מעושן וגבינה אינסיידאאוט עם סלמון נא סביבו – השילוב עם סלמון מעושן וגבינה קצת מוזר בהתחלה. עם וואסאבי וסויה הסלמון המעושן משתלב די טוב

סנדוויץ סושי – סלמון ואבוקדו מעוטר בפירורי טמפורה – טעים מאוד

טאמאגו שיטאקי ואבוקדו אינסיידאאוט – הטאמאגו פרוס דקיק ועוטף את הרול. שילוב נעים של טעמים, טאמאגו טעים מאוד ויחד עם השיטאקי יוצר יופי של רול

כדורי סושי מוגשים עם צנון יפני ודלעת יפנית עטופים בסלמון, טונה, ודג-לבן (יילו-טייל?), וברוטב שמנת וטחינה. מנה מעניינת, אם כי רוויה באורז לטעמי.

לאחר הסושי הוגשו שלוש מנות נודלס ואורז:

נודלס ברוטב טחינה ברוקולי עם נתחי חזה עוף – נחמד מאוד

עוף בטריאקי על אורז עם שיטאקי וירקות – רוטב מצוין לעוף, אורז טעים מאוד ומתאים לרוטב

עוף בפאנאקו על אורז עם שיטאקי וירקות – העוף מזכיר שניצל יותר מכל דבר אחר – מנה נחמדה להזמין הביתה, וכנראה מתאימה גם לילדים

נתחי עוץ בקארי אדום על אורז לבן – המנה הטובה ביותר שהוגשה לנו במסעדה. קארי אדום מצוין, חריף-עדין וטעים מאוד

לאחר המתנה קצרה הוגש הקינוח:

פונדנט שוקולד ברוטב פירות יער. הממממ… הקינוח הזה מגיע קרוב מאוד לדרגת וואו. יופי של קינוח, רוטב מעולה ופונדנט מצוין משתלבים יופי זה בזה

במהלך הארוחה מתנגנת מוזיקה קצבית, דאנס-לייט, נעימה ולא חזקה. אני קורא לזה "מוזיקה לקצב הלעיסה", שמתאימה למסעדות מזון מהיר. מסך טלוויזיה תלוי גבוה ומציג את ערוץ הטיולים.

לסיכומו של דבר, "הסושיה" היא מסעדת מזון מהיר, וככזו היא מגישה סושי סביר ומעלה. זו לא מסעדת גורמה. אבל גם אם הטאטאקי לא "מפיל" כמו במסעדות יוקרה, המנות מוקפדות, החומרים טריים, והתוצאה טובה וטעימה. הסגנון הלא-פורמלי נותן הרגשה נוחה לעצור ב"סושיה" בדרך אל או חזרה מחוף הים, כעצירה לפני/אחרי קניות, או סתם כארוחה על הדרך. אפשר להזמין ב-*9969 ולקבל כמשלוח או לבוא לאסוף. לא פחות חשוב, המקום מקבל סיבוס ותן-ביס, מה שהופך את "הסושיה" למקום מצוין לארוחת צהרים באמצע יום העבודה.

מודעות פרסומת

4 תגובות

להגיב
  1. סתיו אדם / יול 23 2010 10:24 am

    איזה כיף שנהניתם 🙂

  2. rinutza / יול 23 2010 1:59 pm

    תמיד נהנים מאוכל, ומסושי במיוחד 🙂

  3. bigjack / יול 24 2010 12:08 pm

    כמו תמיד היה כיף להיפגש,
    במיוחד שיש אוכל טוב מסביב 🙂

  4. מרתה / יול 24 2010 2:46 pm

    התיאור מזמין ביקור בסושיה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

%d בלוגרים אהבו את זה: